Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wie was Maria Magdalena?

26 oktober om 19:30

Ze is verguisd en vereerd. Zeker is dat Maria Magdalena met opzet is weggeschreven uit de evangeliën en uit de geschiedenis van de kerk.
In de zesde eeuw maakte paus Gregorius haar tot een prostituee, in onze tijd gaf Paus Franciscus haar een eigen feestdag op de kerkelijke kalender. Ze was in elk geval een van de leerlingen van Jezus, misschien wel zijn echtgenote, volgens sommige romanschrijvers.

Ze zou na de dood en verrijzenis van Jezus terecht gekomen zijn in het zuiden van Frankrijk, en de naam Madeleine siert nog altijd vele kerken en zelfs plaatsnamen. Wie was zij? Heeft zij ons iets te zeggen als gelovige vrouw?
Voor wie wil is er op 26 oktober aanstaande in de zaal van De Goede Herder vanaf half acht de mogelijkheid om met elkaar wat er bekend is over deze vrouw eens wat verder te verkennen. Een bijeenkomst die u misschien nieuwsgierig maakt om nog meer over haar te weten te komen of om goed voorbereid een bezoekje te gaan brengen aan de tentoonstelling die nog tot 9 januari te zien is in het Catharijnenconvent in Utrecht. Welkom als u wat meer over haar te weten wilt komen:

Gegevens

Datum:
26 oktober
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Goede Herder
Fanfarestraat 57
Nijmegen,