Hoera! We zijn weer ‘open’

Ik denk dat we met dit bericht velen van u een groot genoegen doen! In de dagen vlak voor Pinksteren hebben de gezamenlijke locatieteams op voordracht van de drie voorgangers besloten om vanaf zondag 6 juni de zondagsvieringen in ere te herstellen.
Natuurlijk blijft voorop staan dat we zorg blijven hebben voor elkaars welzijn. Maar de besmettingscijfers vertonen een duidelijk dalende lijn en velen van ons hebben minstens één, maar vaker ook al beide vaccinaties gekregen. Vandaar dat we het wel weer aandurven. Wat gaan we doen en wat zijn de spelregels?

U bent dus weer hartelijk welkom in de Antonius Abt (aanvang 10.00 uur) en in De Goede Herder (aanvang 10.30 uur).

In de kerk(en) blijft de anderhalve maatregel onverkort gehandhaafd. In de Antonius Abt gelieve u dus goed naar de gele stickers te kijken om te weten waar u mag plaatsnemen.
In De Goede Herder staan de stoelen opgesteld volgens de juiste anderhalve meter normen. Niet verplaatsen dus, alstublieft!

Bent u verkouden of hebt u koorts, kom dan niet naar de viering! Mondkapjes ook verstandig gebruiken. Net als de onderlinge afstand bij bijvoorbeeld het ter communie gaan, en bij het uitgaan van de kerk. Als we ons bewust zijn van het respect voor elkaars welzijn, dan komt dat allemaal goed!

Met de anderhalve meter afstand (links, rechts, voor en achter) zijn in beide kerken maximaal 75 plaatsen. Als we bovengenoemde aanwijzingen in acht nemen, kunnen we die plaatsen gewoon bezetten, zoals vorige zomer. We hebben de laatste weken in beide kerken goede ervaringen opgedaan tijdens de uitvaarten, waarbij ook zo’n zeventig mensen gemiddeld aanwezig waren.

De vieringen op de zaterdagavond laten we nog even achterwege. Het lijkt verstandig eerst weer de zondagvieringen in ere te herstellen.

Ook zal er nog geen ‘levende’ muziek zijn tijdens de vieringen. We doen het met muziek via de geluidsinstallaties. Gelukkig hebben we ook de muziek van ons onvolprezen Klein Orkest straks op CD beschikbaar! We zullen met de koren overleggen over wat mogelijk gaat zijn, als ook zij zich veilig voelen en gevaccineerd zijn.

Uw aanwezigheid moeten we registreren, de bekende strookjes liggen daarvoor in de kerk, maar het is wellicht gemakkelijker om deze van te voren thuis in te vullen. Wanneer u een printer heeft, kunt u het bestand hier downloaden.

Ook al zijn we nog voorzichtig met en zuinig op elkaar, het is natuurlijk een grote vreugde dat weer met elkaar kunnen vieren! Wij allemaal hebben er lang naar uitgekeken! Ontzettend graag tot ziens dus!!!