Pastorie Betlehemparochie

Op 21 mei, vlak voor Pinsteren dus, heeft de gemeentelijke instantie voor bestemmingsplannen, ruimtelijke ordening, vergunningen en zo (ODRN) ingestemd met het plan om van de voormalige pastorie van de voormalige Betlehemparochie (Tweede Oude Heselaan 173A) om te bouwen tot een geheel van kamerverhuur. Dat betekent dat er 9 kamers gerealiseerd mogen worden. Maar het pand moet dan eerst wel van binnen en van buiten gerenoveerd gaan worden. Geen eenvoudige klus want het pand is een gemeentelijk monument. Dus er zullen nog wel meer vergunningen moeten komen voordat er echt verbouwd kan gaan worden. 

Het instemmende besluit van ODRN ligt nog ter visie de komende zes weken. Wie bezwaren heeft kan ze dus indienen tot  eind juni 2021.

Nu wordt het dus ook weer spannend wat het parochiebestuur H. Stefanus gaat doen met het pand. Inderdaad negen kamers maken en verhuren aan een instelling voor begeleid wonen? Of komen er toch, zoals de bedoeling was, een grotere ruimte voor een liturgische bestemming en een grotere ruimte voor ontmoeting? En wie gaat er, in geval van dat laatste, dan invulling geven aan die ruimten en aan de uitvoering van die beoogde activiteiten? Het blijft nog wel even onzeker allemaal.